כיבוד הורים מונעים בקדושה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/14 15:22 כ בתמוז התשעד

שאלה

האם יש לי חובה להקשיב להורים שלי בדבר המונע אותי בקדושה כגון: לא מסכימים לי לנסוע להשתטח על קברי צדיקים, לא מסכימים לי להתפלל במניין מסוים, וכו וכו.....

ואם אפשר בקשה מקורות אני מאוד אשמח :) תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

איננו ממליצים על פתרונות שיש בהם מאבק והתנגדות בין הורים לילדים. ודאי כאשר אתה צעיר ותלוי בהוריך, לא נכון להכנס אתם לעימות.
לא נכון לקבוע שההורים שלך מונעים ממך קדושה. אין חובה להשתטח על קברי צדיקים ואין חובה להתפלל במנין מסויים.
הם מונעים ממך לנהוג על פי הסגנון שלך, וזה מקומם אותך.
אמנם אם לא תציית להם - לא יהיה בכך עבירה של כיבוד הורים. עקרונית מצוות כיבוד הורים היא לתת להורים את הצרכים שלהם אבל אין חובה לציית להורים כשהם קובעים לנו כיצד לחיות.
אבל חשוב לשמור על שלום בית. לכן עליך להגיע להבנות עם ההורים שלך - להערכתי אם אתה תוותר במשהו על מה שאתה רוצה גם ההורים יבואו לקראתך בחלק מדרישותיך.