עשיית מלאכה ושליחת מייל בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/14 13:04 כ בתמוז התשעד

שאלה

1)אם אני לא קיבלתי שבת האם מותר לי כמה דקות לפני השקיעה לעשות מלאכה?

2)אם אני לא קיבלתי שבת מותר לי בשקיעה עצמה או דקה אחרי השקיעה לעשות מלאכה?

3)האם במוצאי שבת מותר לי לשלוח מייל לאדם דתי בארצות הברית ששם עדיין שבת?

4)האם יש בתשובה לשאלה 1,בתשובה לשאלה 2 ובתשובה לשאלה 3 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב כולל שאלה 4 ושיהיה לכבוד הרב יום טוב ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

א. ישנו דין של תוספת שבת, וצריך לדאוג שתוסיף מהחול על הקודש, ולא לעבוד עד השקיעה ממש.
ב. אין לעשות אפוא מלאכה דקה לפני השקיעה ובוודאי שלא דקה אחריה. יש מצבי חרום שבהם מותר, אך לא להפוך את זה לנורמה.
ג. מותר לך לשלוח את המייל.

אתה כבר רגיל לכך שאני לא עונה לשאלה 4. אני עונה לשאלות ששואלים אותי.

כל טוב