שליחת מייל בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/14 12:55 כ בתמוז התשעד

שאלה

1)האם מותר לי לשלוח ביום ששי לפני כניסת שבת מייל לאדם דתי שנמצא במקום ששם שבת? כמו חיפה,ירושלים,המזרח הרחוק

2)אם אדם שולח לי מארצות הברית מייל שאצלו לפני כניסת שבת ואצלי שבת האם מותר לי במוצאי שבת לקרוא את המייל? כי לראורה זה חילול שבת כי מגיע אלי מייל בשבת

3)האם יש בתשובה לשאלה 1 ובתשובה לשאלה 2 הבדל בין אשכנזים לספרדים ובין אשכנזים לאשכנזים חסידיים?

אשמח לקבל תשובות מכבוד הרב ושיהיה לכבוד הרב יום טוב ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

א. מותר לך לשלוח מייל כאשר אתה עוד לא קבלת שבת, כיוון שניתן להניח שהוא לא יקרא אותו בשבת.
ב. מותר לך לקרוא את המייל שנשלח על ידי אותו אדם בהיתר, כי אצלך זה כבר מוצאי שבת.

כל טוב