התרת נדרים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 18/07/14 04:00 כ בתמוז התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום , אני הרבה זמן מתלבטת מה לעשות ואני מקווה שתוכל לעזור לי .

לפני שנה ( פחות או יותר ) נדרתי לא לעשן עד שימלאו לי 16 שנים מסיבות כאלו ואחרות . לפני חודשיים בערך נהייה לי ממש קשה לכן הלכתי לעשות התרת נדרים במטרה לחזור לעשן . עדיין לא חזרתי לעשן מכיוון שאני חוששת שאני עושה חטא . זה חטא ? ואם לא מה יכול לעזור לי בשביל שהמחשבה המטרידה שאני עושה חטא תעזוב אותי ? אשמח אם תעזור לי .

תשובה

לשואלת שלום רב.
אם עשית התרת נדרים ע"י רב, אז הבעיה היא לא של נדר. הבעיה היא של עישון בכלל.
עישון הוא ודאי דבר רע ומזיק. אסור לאדם להזיק לעצמו. האם מותר לאדם לקחת סכין ולחתוך בגופו חתכים? הא מותר לאדם לצרוב על גופו סיגריות להנאתו? ודאי שלא. לכן, אסור לאדם להזיק לעצמו גם בעישון סיגריות. הרי היום ברור לכל אחד שזה מזיק ואין חולק על כך.
עלייך למצוא איך להתגבר על עצמך ובלי נדרים לא לחזור לעישון בכלל. ובכך תזכי לחיים ארוכים יותר.
בברכה
אפי קיציס