שמות ילדים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 17/07/14 17:25 יט בתמוז התשעד

שאלה

שלום וברכה!

ראשית ברצוני לציין ששלחתי את השאלה לרב נוסף לפני כשבוע, ומאחר ולא קיבלתי מענה, אני תוהה אם בכלל השאלה נשלחה...

לפני זמן מה התבשרנו בשעה טובה בהריון ראשון ב"ה.

במהלך הבדיקות השגרתיות, התקבלה תוצאה שהדאיגה מבחינת בריאות העובר. התבקשנו להגיע לרופא לשמוע את השלכות התוצאות של הבדיקה.

בנסיעה לשם, נדרנו בעלי ואני שאם הכל יהיה בסדר, נקרא בבוא השעה בשם המכיל אותיות משם ה', י' ה'

כשהגענו לרופא גילינו שהייתה טעות בבדיקה ובישועתו, התוצאות אינן שלנו תודה לאל!

השאלה שלי היא:

המטרה שלנו בנדירת הנדר היא לבחור שם המכיל אותיות של שם ה'.

אך האם אפשר לבחור צירוף של שתי אותיות מהשם, ולא חשוב אלו אותיות?

כלומר האם אפשר לבחור גם צירוף של ו' ה'

או י' ו'

או פעמיים האות ה' ?

תודה רבה!

תשובה

אם אתפ רוצים צרוף של שתי אותיות אחרות עליכם לעשות התרת נדרים.