שתי שאלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/07/14 09:01 יט בתמוז התשעד

שאלה

סליחה על חוסר הקשר בין השאלות.

א. האם ישנה חובה הלכתית להענות לזימון לדין של בית דין? הרי חוקית זה בוררות כלומר מרצוני, אז האם אני מחויב הלכתית?

ב. מוסרית, האם ראוי (די ברור לי שאין זו חובה) שצה"ל יירט טילים שמשוגרים לשטחי הרשות, לדוג' רמאללה?

תודה רועי

תשובה

שלום וברכה

א. אמנם, מבחינה חוקית זו בוררות, אך מבחינת דיני תורה - אם בית דין מוסמך המקובל על הציבור במקומך זימן אותך, חובה לבוא לדין תורה.
ב. שאלת יירוט טילים הנורים על רמאללה היא מורכבת מאוד ומסובכת מאוד. הדבר תלוי בהרבה מאוד מרכיבים של הדיון, ואני מתקשה לענות על שאלה זו בלי לעסוק בכל ההיבטים. ניתן לומר כי כאשר מדובר בשטח שאנחנו אחראים עליו - מוטלת עלינו החובה גם להגן עליו. אולם לא זה המצב בראמללה, ועל כן הדיון אינו פשוט.

כל טוב