קושי עם האמא בבחירת מקום לשירות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/14 00:39 יט בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

אני בת... ואני חושבת רבות על השירות הלאומי ועל כך שממש עוד מעט אצטרך לבחור איפה אני רוצה לתרום במהלך השירות שלי..

מאז ומתמיד אמרתי שאני אלך לעשות שירות ביהודה ושומרון,

הרגשתי תמיד שהמקום שאליו אני רוצה להגיע במהלך חיי זה שם והנה הגיע הזמן שלי לממש זאת.

השבוע דיברתי עם אימא שלי על כך שאני קצת מבולבלת לא כ"כ סגורה על עצמי באיזה תחום אני רוצה לפנות למרות שאני חושבת שאפנה למשהו שקשור בחינוך,בנוער ובני עקיבא.

אמרתי לה שאני מתכוונת לעשות שירות רחוק מהבית ואחרי המון פעמים שאני מטפטפת לה את זה במהלך השנה היא סופסוף לא הביעה דעה נגד,גם לא דעה בעד אבל העיקר לא נגד,

אך כשסיפרתי לה שככל הנראה המקום בו אבחר הוא אזור

יהודה ושומרון היא הגיבה בחריפות,היא טענה שלא תוכל לישון בלילות מרוב פחד ודאגה,ניסיתי להסביר לה שזה החלום שלי,

כתבתי לה גם שאני לא רוצה שתמנע ממני להגיע לייעוד שלי,לעשות איזשהו שינוי ולהרגיש שבחרתי בשירות הכי משמעותי עבורי.

איני יודעת מה לעשות,מה גם שהורי גרושים מה שאומר שבנוסף לזה שאעשה רחוק מהבית אז בשבתות אימא שלי ואחי יהיו לבד במהלך השבת,ובימי חול אחי יהיה לבד עד שעות הערב כשאמי תחזור מעבודתה.

אני לא רואה אני עצמי מוותרת על זה ומצד שני אני לא רוצה שיהיה לה רע בגללי.

אשמח לייעוץ בנושא :-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את במצב שיש בו סתירה פנימית:
את רוצה דבר אחד שקשה לאמא שלך.
את רוצה שלאמא שלך לא יהיה רע בגללך.

את יכולה כמובן לוותר לגמרי - אבל קשה לך.
את יכולה להתעקש לגמרי - גם זה קשה לך.

לכן צריך למצוא משהו באמצע. קצת ככה וקצת ככה.
למשל למצוא מקום שיאפשר לך להיות פעמיים או שלש פעמים בשבוע בבית. מסגרת שתוכלי להיות בשבתות בבית.

זכרי שיהודה ושומרון הם גם באלקנה או אריאל, עפרה ובית אל - מקומות שאפשר בקלות לצאת מהם ולחזור אליהם.

אל תנסי כבר עכשיו להחליט החלטה סופית.
חייבים להתקדם בתהליך. אמא שלך צריכה זמן כדי להתרגל אל הרעיון הזה.
תתחילי לדבר עם אמא שלך על הרצונות שלך, ולהקשיב היטב לרגשות שלה ולצרכים שלה.
תשתפי בנחת ובסבלנות את אמא שלך בשאיפות שלך מצד אחד ובנכונות שלך להתחשב בה מצד שני.
כך תתקדמו יחד למצוא פתרון שבו כל אחת מכן תקבל חלק ממה שחשוב לה ותוותר על חלק ממה שחשוב לה.

בהצלחה!