מכנסי אלדין וארך שרוולים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/07/14 18:11 יח בתמוז התשעד

שאלה

א.האם מותר ללבוש מכנסי אלדין?האם הן לא נחשבות כמכנסיים?

ב.האם אורך השרוולים חייב לביות מעבר למרפק או שגם מעל למרפק.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א. מכנסי אלדין נתונים במחלוקת מובנת בין רבני דורנו. יש הטוענים כי אלה מכנסיים שאין בהם מניעה כי אין בהם בעיה של צניעות, ויש הטוענים שיש בהם גם בעיה של צניעות, וגם בעיה שהם מהווים בגד שאינו מבחין בין איש ובין אישה. נראה לי שהדבר תלוי בנסיבות, בחברה שאת נמצאת בה וכדו'. לדוגמה: אחיות בבתי חולים שזה מכנסי עבודה שלהן - הרבה יותר קל להתיר.
ב. אינני חושב שיש מדידה הלכתית מדויקת של אורך השרוול. רבים מהרבנים כותבים שזה חייב להיות מעבר למרפק, אולם המקורות לכך דלים. יהיה נכון יותר לומר שאיש ואישה צריכים ללכת בצניעות, ולאור עיקרון זה תדעי מה לעשות עם אורך השרוולים.

כל טוב