רעיון לפעילות ולצ'ופר לקראת בר מצווה של חניכים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/07/14 15:07 יח בתמוז התשעד

שאלה

שלום!

אני מדריך בעזרא לחניכים שסיימו לאחרונה כיתה ז'

זאת קבוצה קטנה, חמישה חניכים. לארבעה מהם היה בר מצווה ולאחד עוד לא היה. אני כבר המון זמן רוצה לעשות להם איזה מערך על בר מצווה אבל אין לי מושג כל כך מה ואיך... אני גם חייב להתחיל את זה לפני הבר מצווה של האחרון כי אם אני אתחיל את זה אחרי זה ייגמר לי נורא מהר, כי בערך חודש וחצי אחרי הבר מצווה של אותו חניך אני עוזב את ההדרכה... חוץ מזה אני רוצה לקנות להם איזה מתנה לבר מצווה, לא משהו ממש יקר אבל משהו שהם באמת ישתמשו בו ותהיה להם מזכרת ממני ושזה יהיה קשור לבר מצווה כמובן, ואין לי מושג מה אפשר לתת...

אשמח לקבל עזרה בעניין

תודה!

תשובה

שלום לך צדיק!

יישר כוח שלקחת על עצמך את התפקיד הלא פשוט והתובע, אשריך שאתה מדריך בתנועת עזרא!
ישנם רבים הלוקחים על עצמם את עול ההדרכה, אך לא כולם משקיעים ואכפתיים לחניכים כמוך- יישר כוח!

אם הבנתי נכון אתה שואל על מה כדאי לדבר עם החניכים במסגרת הבר מצווה שהם חווים כעת ומה לתת להם כמתנת פרידה.

אז ככה..

הנקודה המרכזית בקבלת עול מצוות הוא המחויבות.
ההבדל בין יהודי לפני בר מצווה ולאחר בר מצווה מתבטא בכך שמרגע הבר מצווה הוא מחויב לעול תורה ומצוות.
ולמה רק עכשיו?
משום שעד עכשיו הוא לא היה בוגר מספיק על מנת להתחייב לדבר אחר. עד עכשיו הוא לא גילה אחריות על מעשיו.

לכן הנקודה המרכזית שעליה כדאי שתדבר הוא המחויבות.
כיום אנחנו נמצאים בתקופה שהמחויבות היא מילה גסה.
אתה בטח מכיר את המושג "אני מתחבר". היום במקום להתחייב, אנחנו מתחברים. זו רוח התקופה (תקופת הפוסטמודרניזם), לא רק בעם ישראל אלא בעולם כולו.
לכן עוד יותר חשוב לדבר על כך.
חשוב לדבר על מהות המחויבות, על גבורה, על הקשיים שבדרך, על ההתמודדות, על מחויבות כדרך חיים, על השפעת המחויבות בחיי היום יום, על מחויבות לתורה ומצוות ועוד

ומה בדיוק הגיד להם?

מה שתגיד לעצמך.
אני מציע לך שתיקח על עצמך יום יומיים ללמוד על הנושא לעומק. ברגע שיהיה ברור לך- תוכל גם להעביר להם את הנושא בצורה בהירה שתהיה מובנת להם.
לכל אחד ואחד מאתנו יש איפה להעמיק בנושא הכל כך חשוב הזה.

ולגבי מתנה..

יכולות להיות כמה אופציות, הכל תלוי בתקציב.

מתנה יכולה להיות מראה לתפילין כשבצד השני יש איזה משפט או הקדשה ממך.
מתנה יכולה להיות גם ספרון קטן עם הקדשה- מסילת ישרים, שמירת הלשון וכדומה
אפשר גם לקנות להם סימנייה שווה לספר בה יהיה מסר מסוים שקשור למחויבות.

שוב יישר כוח
המון בהצלחה
ותזכור- אתה אף פעם לא נפרד מהחניכים- בשבילם אתה תמיד תהיה המדריך שלהם מהסניף!

מקווה שנתתי כיוון כללי
אשמח לעזור עוד אם צריך
המייל שלי: elronza@gmail.com
פלאפון: 0524521552
אלרון