זמן מלחמה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/07/14 02:09 יח בתמוז התשעד

שאלה

שלום לרב יש לי חשש מזה שהמבצע הצבאי נכנס לימי "בין המצרים" שהם ימים לא טובים לעם ישראל,מה אפשר לעשות בנוגע לזה?

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שלא אנחנו קובעים את זמן המלחמה - מה שניתן לעשות אינו קשור לתאריכים של המלחמה.
הוא צריך להיות קשור למה שכן תלוי בנו, ובראש ובראשונה לנושאים בהם עסקו הנביאים כשהם לימדו את מה שמלכות שמיים מבקשת מאתנו, כגון:
(טז) אֵלֶּה הַדְּבָרִים אֲשֶׁר תַּעֲשׂוּ דַּבְּרוּ אֱמֶת אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ אֱמֶת וּמִשְׁפַּט שָׁלוֹם שִׁפְטוּ בְּשַׁעֲרֵיכֶם:
(יז) וְאִישׁ אֶת רָעַת רֵעֵהוּ אַל תַּחְשְׁבוּ בִּלְבַבְכֶם וּשְׁבֻעַת שֶׁקֶר אַל תֶּאֱהָבוּ כִּי אֶת כָּל אֵלֶּה אֲשֶׁר שָׂנֵאתִי נְאֻם יְדֹוָד:

וזה יהיה יסוד התיקון וההתמודדות.

כל טוב