חולשה: עם ישראל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/07/14 01:15 יח בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב,

יש לי חולשה והיא עם ישראל ואני מאוד רגישה לעניין הזה .

ולאחרונה העניין הזה מוציא אותי מכלל איזון..

אולי זה ישמע מוגזם והרבה לא באמת מצליחים להבין אותי

אבל בתפילות שלי אני מוצאת את עצמי עם מחנק בגרון וכאב עצום על אחיי החילונים,החולים, האלמנות וכל אלה שסובלים..

וכמה סבל יש? בשפע אין אדם או משפחה שאין להם סבל כזה או אחר

ונכון שזה ניסיון, ושזה סימני הגאולה שמתקרבת .. זה דור קשה

אבל זה לא ממעיט מהסבל שלי

הרב אני כותבת לך עם עיניים רטובות

אני מרגישה שהכאב חונק אותי,לפעמים אני מתקשה לקבל את המיצאות- ושלא תטעה האמונה שלי גדולה .

אני מאמינה ויודעת שה׳ מנהיג את העולם בחסד וברחמים

אבל אני פתאום מרגישה עצב בחיי ועייפות כה גדולה..

שלפעמים אין לי חשק לקום ולעשות דברים אני פשוט רוצה לישון

בכל פעם שאני שומעת על אדם שנפטר או נרצח הלב שלי מתקווץ

הרב אני מבקשת ממך אולי תוכל לעזור לי!,אולי המילים שלך יסלקו את הכאב הזה... ואפילו מעט..

כי אני כבר לא עומדת בזה ..

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

הלב הגדול המבקש להכיל את הכל מוצא את עצמו פעמים רבות במצב בו הוא נאלץ להכיל גם את הכאב; גם את המצוקות; גם אם הפגיעות באנשים; גם את החלקים הלא-מושלמים של העולם.
את מתארת את הדברים כל כך יפה וכל כך מכוון. זה עולמנו. מורכב, מסובך, שאור וצל משמשים בו בעירבוביה. הקב"ה הוא יוצר אור ובורא רע, ושניהם נמצאים בעולמנו.
אולי הדבר הנכון לעשות אינו לשנות את הרצון להכיל את כולם, אלא את הבכי על הכאב.
לאמור: את הולכת בדרך שהיא זכות גדולה. היא מחבקת את כל עם ישראל. בשל כך, היא מלקטת גם את האור הגדול שיש וגם את החושך. אלה החיים, ובמקום להתמסר לכאב שהם יוצרים, אפשר לעשות שני דברים: גם להעצים את המבט על האור, וגם להטמיע את העובדה שהעולם הזה יתקדם לאט לאט, ושהשליחות שלנו בעולם אינה לפתור את כל בעיותיו – אלא לעשות טוב במידת יכולתנו.
אפשר שאם תלכי בדרך זו – גם של מבט אל האור, גם של הבנה שעולמו של הקב"ה כולל בתוכו גם את הכאב, וגם את החיפוש אחר השליחות הקטנה שלך ושאת מסוגלת בה להעלות את העולם טיפ טיפה – זה יהיה הדבר שיחזק אותך, ולא רק שלא תרצי לקום, אלא להפך – תרצי לחיות בזכות הזו.

האם הדברים מתאימים לך ?

כל טוב