לימוד תורה ביום יום

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/07/14 18:41 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

לא מזמן קראתי באיזשהו ספר שאם יש זמן פנוי ולא מנצלים אותו ללימוד תורה עברנו על מצוות עשה. האם זה נכון? ובמה זה תלוי?

כלומר, עכשיו יש לי מלא זמן פנוי (חופש...) אבל אני לא לומדת תורה כל היום, אני נפגשת עם חברות קוראת ספרים וכדומה, למרות שבזמן כזה הייתי יכולה ללמוד תורה. האם זה נקרא שאני עוברת על מצוות עשה? ואיך אפשר ליישם את זה ביוםיום?

מקווה שהבנת..

תודה רבה!!

תשובה

לשואלת שלום רב.
בעניין זה יש הבדל בין בנים לבנות.
לבנים יש מצוות תלמוד תורה. משמעותה, שיש לנצל את הזמן ללימוד תורה, כל אחד כפי יכולתו. מעבר לזה, יש כמובן מצווה לדעת את התורה. לבנות אין מצוות תלמוד תורה. יש להן חיוב לדעת את מה שהן צריכות. כלומר את ההלכות, את יסודות האמונה וכו' ובזה הן כמו הבנים.
לכן לא מדובר אצל בנות על ביטול מצוות עשה.
מעבר לכך, יש צורך שלחיים תהיה משמעות. לעשות משהו חיובי, ליצור, לבנות. לנצל את הזמן. וזה נכון גם לבנים וגם לבנות.
מנוחה בחופש היא חלק מזה. אבל צריך לשמור על איזונים. כלומר צריך לנוח, כדאי לנפוש וליהנות. אבל צריך גם להקדיש זמן לדברים החשובים בחיים, לחיים עצמם. כוונתי, ללימוד, להתנדבות, לחסד, ליצירה לתפילה וכו'.
הדבר החשוב - איזונים.
בברכה
אפי קיציס