מוקצה בשבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/07/14 17:23 יז בתמוז התשעד

שאלה

האם דברים קפואים הם מוקצה בשבת ?

למשל למדתי שבשר קפוא הוא מוקצה מחמת גופו ואסור לטלטלו בשבת, אלא אם נשאר מספיק זמן בשבת להפשיר ולאכול אותו, אז האם מותר לטלטל אותו גם אם אני לא מתכוונת להפשיר ולאכול אותו אך יש מספיק זמן לכך בשבת?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.
בשר קפוא הוא מוקצה בשבת, כיון שגם אם תפשירי אותו הוא לא יהיה ראוי לאכילה, כיון שהוא אינו מבושל. דינו הוא כמו קטניות וקמח, שאינם ראויים לאכילה בשבת. אבל אם מדובר על אוכל מוכן וקפוא, כגון לחמניות או שניצל קפוא, הוא אינו מוקצה בשבת, ומותר לטלטלו, גם אם אינך מתכוונת להפשיר אותו. לדוגמא, אפשר להוציא לחמניה קפואה לצורך לחם משנה ומיד אחרי הברכה להחזיר למקפיא.
בברכה
אפי קיציס