בחירת שם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/07/14 17:12 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום וברכה.

בשבח והודיה לבורא עולם, התבשרנו בהריון ראשון תודה לאל.

במהלך הבדיקות השגרתיות הייתה תוצאה של בדיקה אחת שהעלתה דאגה לבריאות העובר, והתבקשנו להגיע לרופא לשמוע את ההשלכות של התוצאה. בדרך לרופא, נדרנו בעלי ואני, שאם הכל יהיה תקין ב"ה, נקרא בשם שמכיל אותיות יה'.

התברר לנו שהייתה טעות בבדיקה ב"ה!! והממצאים אינם נכונים לגבינו.

עכשיו אנחנו מחפשים שמות...

השאלה שלי היא:

המטרה שלנו היתה לבחור באותיות משם ה'.

וחשבנו על י' ה', בחירה ראשונית.

האם אפשר לבחור בשמות עם אותיות אחרות משם ה'?

כמו צירוף של ו' ה'

או פעמיים האות ה'

או י' ו

העיקר שיהיו אותיות משם ה', נכון?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום,

האם מי שפונה אל ד' בתפילה ומצרף נדר - יכול לאחר שקבל את ברכת ד' להתחכם ולא לקיים בדיוק את נדרו?
שמחו על ברכת ד' לה זכיתם וקיימו את הנדר בהודאה ושמחה גדולה.
יש שמות נפלאים: הודיה; מוריה; בתיה וכד'
אני מתפלא על עצם השאלה ועל עצם המחשבה שלא לעמוד בדבורכם.
אני הייתי חושש מאוד שלא לעמוד בדיוק בנדר.