הלכות שבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/07/14 16:34 יז בתמוז התשעד

שאלה

ב"ה

שלום רב!

1.אם היה קצר בחשמל בשבת ואז גם הפלטה נכבתה.

ואח"כ חודש הזרם-

ואני לא יודעת בכלל שזה היה.

מה לעשות? הרי האוכל אסור ואני לא יודעת... .

2. המון פעמים בהלכות שבת יש עניין של מבושל כל צרכו. איך יודעים שאכן האוכל מבושל כל צרכו?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום רב.
1. אין צורך לחשוש למשהו שאינך יודעת. למה לחשוב שהיה בלילה תקלה ומישהו תיקן באיסור ואת אינך יודעת?
ובכלל, רוב ייצור החשמל הוא אוטומטי. גם רוב התקלות מתוקנות באופן אוטומטי. כלומר כשיש תקלה באחד החוטים, החשמל מועבר דרך רשת מקבילה. רק אח"כ יוצא צוות לתקן.
מעבר לזה, מערכת החשמל היא חיונית לצורכי בטחון ורפואה, והתיקון מתבצע לצרכי פ"נ, ואנו נהנים ממנו.
לכן השימוש בחשמל מותר, ואינך צריכה לחשוש.

2. מבושל כל צרכו הוא כפשוטו. תפוח אדמה חי, אי אפשר לאכול. כשאנו מבשלים אותו, עד שהוא רך, כך שאפשר ומקובל לאוכלו, זה מבושל כל צרכו. נכון שתמיד אפשר לבשלו עוד עד שיהיה רך יותר או כמו בחמין. אבל גם בישול קצר יותר מספיק. כך בעוף. אם הוא לא מבושל קשה לאוכלו והוא כמו מסטיק. כשהוא מבושל כל צורכו, הוא רך וראוי להגשה. כל מי שמבשל הרבה, יודע לומר מה נקרא מבושל ומה לא.

בברכה
אפי קיציס