צום

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/07/14 14:03 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי רוצה לדעת איזו הרגשה אמורה להיות לי בצום, ומה אני אמורה לעשות חוץ מלצום? יש לזה מטרה מסוימת, לא?

תודה מראש, וצום מועיל וקל!

תשובה

לשואלת שלום רב.
עיקר מטרתו של כל צום זה לעורר את האדם לתשובה. על האדם לעשות חשבון נפש פרטי ולאומי ולמצוא מה ואיך לתקן. זה נכון בכל צום.
החורבן של בית המקדש לא היה סתם אלא בגלל סיבה. חז"ל גילו לנו שבית המקדש השני שעדיין חרב, נחרב בגלל שנאת חינם. התיקון יבוא ע"י אהבת חינם. נושא זה, של אהבת חינם, הוא ודאי נושא מרכזי שעל כל אחד מאיתנו לתקן ולתגבר.
לשם כך נועדו ימים אלה של צום, להזכיר לנו מה עלינו לעשות ולתקן.
בברכה
אפי קיציס