גילוח בשלושת בשבועות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/07/14 12:23 יז בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

האם מותר לי להתגלח לכבוד פגישה ('דייט' בלע"ז)? ובפרט כשמדובר בפגישה ראשונה.

(יצויין כי אני נוהג להתגלח לכבוד שבת (מלבד שבת חזון) בימים אלו, אם יש לכך משמעות).

תודה.

תשובה

לשואל שלום רב.
אשכנזים נהגו שלא להתגלח בכל שלושת השבועות, כולל לפני שבת. לכן, גם לקראת דייט, אין להתגלח. הרי אם החורה תהיה מעוניינת, היא צריכה לדעת שאתה נוהג כהלכה ולא מתגלח. לכן, לא נראה לי שדבר זה צריך ליצור אצלה רושם רע. להיפך, היא תראה שאתה בחור שנוהג כהלכה.
בפרט כיום, שיותר אנשי ציבור מקפידים ורואים אותם בתקשורת כך שזה כלל לא נראה דבר מוזר.
בברכה
אפי קיציס