שלושת השבועות ואירוסין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/07/14 14:36 טז בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב ותודה על תשומת הלב,

ברוך ה אני מאורסת. החתונה היא בעוד פחות מחודש הזמן קצר והמלאכה מבורכת ורבה:)

יש דברים שעוד לא ארגנו בביתנו העתידי.

אז כמה שאלות:

1. האם מותר לקנות דברים חדשים לבית כגון תנור מכונת כביסה וכו... ובכלל להתעסק בכל הכולל את בנין הבית המשותף שלנו? (נהגו שלא לבנות בתים חדשים ולחנכם בתקופה זו?) וגם חפצי נוי שההנאה מהם היא סיבת הקניה יותר מאשר צורך. יש להדגיש שהשימוש ייעשה לאחר ימי המצרים.

2. האם ניתן לקנות בגדים חדשים לכלה והשימוש בהם יהיה לאחר ימים אלו?

שכולנו נזכה לימים טובים בטוחים ושמחים.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשיתֿֿֿ, שותפות גדולה בברכות ובשמחות. זכו להקים בית שמח, בריא, קדוש וטהור בישראל.
המשנה אומרת כי אין בונים בית חתנות משנכנס אב. מכאן אנו למדים שדווקא עניינים הקשורים לחתונה הם דבריםם שראוי שלא להכינם בימי בין המצרים.
אם הדברים חיוניים מאוד - אפשר לסמוך על כך שזה לא "בית", ולהקל בדבר.
אבל אם אפשר, אפילו במאמץ, לדחות את הדבר - זה יהיה יותר נכון.

כל טוב