הזמנה לברית מילה ופתק בכותל

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/07/14 19:14 טו בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

חברה שלי הזמינה אותי לברית של אח שלה (מרוב התלהבות שחכנו שלא מזמינים..) ולא הגעתי כי ההורים שלי לא הסכימו וזה היה בזמן שהיה בלגן בירושלים עם הערבים.. וקראתי שאם לא הולכים למרות שהזמינו אז הוא מנודה לשמים... זה רלוונטי לגבי?

ושאלה נוספת.. אם שמים פתק בכותל זה עבודה זרה? ומה העניין להשים? פעם אחת שמתי וכתבתי תשם של אח שלי שהוא חולה.. ורק רציתי שהשם שלו יהיה ליד קודש.. יש בזה בעיה?

תודה מראש

תשובה

לשואלת שלום רב.
אכן מקובל שאם הוזמנת, עלייך ללכת. שם מדובר על מי שמזלזל ובעיניו זה מאורע סתמי ולא חשוב. אבל כשיש סיבות שבגללן אינך יכולה ללכת, אז לא. זה לא איסור תורה ולא דרבנן. לכן, אם קיימת את בקשת הורייך כי הם פחדו, את בסדר גמור.
לשים פתק זה לא עבודה זרה. צריך לזכור שאנו מתפללים לקב"ה. הפתק הוא חלק מהפניה לה'. אבל העיקר זה התפילה לה'. צריך תמיד לזכור את התפילה בימים נוראים - "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". כשזוכרים שזה העיקר, והפתק הוא חלק מהענין, אז זה בסדר גמור.
בברכה
אפי קיציס