שימוש ב"בית תפילה" בשבת בר מצוה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/07/14 16:15 טו בתמוז התשעד

שאלה

הרב גלעד שלום,

בעוד כחודשיים אנו עורכים שבת בר-מצווה לבננו בבית הארחה בצפון.

נתנו לנו שתי אפשרויות למקום בו נוכל להתפלל

הראשונה- אולם קטן שאינו נגיש לנכים (יש במשפחתנו) המשמש כבית כנסת

השניה- אולם אירועים יפה ונגיש לנכים הנקרא גם "בית תפילה" כיוון שמשמש לפי הצורך לתפילה לבני כל הדתות. במבנה אין סממנים דתיים כלשהם ויש לו מזוזה בכניסה וכן יהיה בו גם ספר תורה אם נבחר בו.

האם מותר לנו להשתמש בבית התפילה לתפילות שבת?

בברכה,

יפה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ציטוט מתוך סיכום תשובה של הרב עובדיה:
"אסור באיסור חמור בהחלט להכנס לכל בית עבודה זרה, ובכלל זה האיסור להכנס לכנסיה של נוצרים, וכן לשאר בתי עבודה זרה בערי המזרח הרחוק".
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=681

לכן אם באולם הזה מתפללים נוצרים לא ראוי להתפלל שם, אם רק מוסלמים מתפללים שם לעיתים, אפשר להתפלל שם.

לכן עדיף לארגן את חדר האוכל או כל אולם אחר שאין מתפללים בו בכלל כמקום התפילה שלכם בשבת זו.
אפשר להביא את ספר התורה מארון הקודש לצורך הקריאה ולאחר הקריאה להשיב אותו למקומו.