האם מותר להתפלל בבית תפילה המיועד לכל הדתות?

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/07/14 14:34 טו בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

בעוד כחודשיים אנו אמורים לערוך בר מצווה לבננו בבית הארחה בצפון.

בית הארחה העמיד לפננו 2 אפשרויות למקום תפילה:

1. בית כנסת שהוא בעצם אולם פשוט עם ארון קודש שיש בו בעיית נגישות לנכים (הרבה מדרגות)

2. בית תפילה- מבנה יפה ללא סממנים דתיים כלשהם המשמש לפעילויות שונות וכן כבית תפילה לדתות שונות (כנסיה או מסגד בהתאם לדרישת האורחים).

נאמר לנו שבמידה ונרצה את האולם יעבירו אליו את ספר התורה ויסדרו כסאות לכיוון מזרח כנדרש.

האם מותר לנו להשתמש בבית תפילה כזה?

תודה

יפה

תשובה

לשואל שלום רב.
אם לא מדובר על אולם שמיועד לתפילה דווקא, אלא מדובר על אולם הרצאות וכינוסים, שמדי פעם קבוצות שונות גם מתפללות בו, אין כאן בעיה.
דברים אלה אפשר לברר הכי טוב עם הרב שנותן במקום הכשר.
בברכה
אפי קיציס