עשב שעורה

חדשות כיפה רבני כושרות 11/07/14 17:59 יג בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

רציתי לשאול לגבי כשרות של כדורים של עשב שעורה המיוצרים בחו"ל האם צריך לחשוש לכך שמעורבים בייצור חומרים שונים המוצר אמור להיות מוצר בריאותי, וטבעי.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,
מוצר בריאות אין דינו כתרופה ולכן צריך הכשר. יתכן שמעורבים בו חומרים נוספים והם יהיו רשומים ברכיבים.
באופן כללי כל טבליה מכילה חומר שמגבש אותה להיות טבליה ובהרבה מקרים החומר עשוי מחלב גוי.
קפסולות עלולות להיות עשויות מג'לטין מן החי.
ויש פוסקים שמתירים בכל זה כי אין בדברים הללו לא הנאה של טעם טעים ולא כזית של איסור.

בברכה,