חרקים בענבים

חדשות כיפה רבני כושרות 11/07/14 11:06 יג בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום רב לרבנים החשובים.

תודתי נתונה לכם. מאז שהיכרתי את כושרות אני מפנה אליכם את כל שאלותיי ושמחתי רבה על כי בס"ד אני אוכל מאכלים כשרים בבודאי.

לשאלתי: ראיתי שפורסמה תשובה בסוף חודש סיוון בה עניתם לשאלת השואל על נגיעות של חרקים בענבים, שאתם עומדים לערוך בדיקה בימים הקרובים, ורציתי לברר האם הבדיקה כבר נעשתה, מהם תוצאותיה כמה יסודית היא הייתה (באלו סוגים של ענבים), והאם בעץ שגדל בבית יש שכיחות נמוכה יותר מעץ הגדל בשדה שם יש משיכה לחרקים בגלל הכמות הגדולה של העצים?!

תשובה

שלום רב,
בדקנו כמה סוגים, והתוצאות היו כאשתקד.
לכן ההדרכה נשארה כמו שנה שעברה עם שינוי אחד- שניתן להשרות בלי מי סבון.

התוצאות: נמצא כי יש שכיחות גבוהה של חרקים על הענבים ועל הגבעולים.
אשר על כן:
1. יש להשרות את הענבים במים למשך כ- 3 דקות.
2. לשטוף היטב את האשכול תחת זרם מים חיים.
3. לפני האכילה יש לבדוק שהענב שלם וסגור. ואין בו מקום רך או ממוסמס או רקבון או נקודות שחור או חום בקוטר מילימטר או יותר וניכר שנמשך ממנו מחילה לבפנים ואז ישנו חשש לתולעים בתוך הפרי ואין לאכולו.

בברכה,