איך להתכונן לפגישות ומציאת זיווג? - המלצות לספרים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 11/07/14 00:22 יג בתמוז התשעד

שאלה

רציתי לשאול אם אתם מכירים ספר שכדי לקרוא אותו כהכנה ליציאה לפגישות ולמציאת הזיווג?

שמעתי על הספר "...ולחתונה" -של הרב אבנר קוואס.

אתם מכירים עוד ספרים מומלץ?

תשובה

לק"י

לשואלת היקרה!
מזל טוב!
השאלה שלך היא שאלה נפלאה!
לא רק בגלל השאלה עצמה, אלא גם בגלל מה שמאחוריה.
את בוחרת להכין את עצמך למה שלקראתך.
את רוצה לצאת לפגישות ולמצוא את זיווגך מתוך רצון עמוק להיות מוכנה.
לא מוכנה רק פיזית ובגיל, אלא גם נפשית.
לא רק נפשית ברובד הפשוט של מוכנה לצאת, אלא להיות מוכנה להיפגש באמת עם עוד נשמה.
למצוא את הנשמה אליה את תבחרי להיקשר.
למצוא את הנשמה שאיתה את תרצי לבנות את ביתך.
את גם רוצה לדעת איך להיפגש עם אותה נשמה ואיך לבנות יחד בנין.
בנין שעל פניו נראה קל, אבל בנין שהוא דורש הרבה שיתוף פעולה לבין בחיר ליבך.

אז אחרי כל ההקדמה הזאת, מה ההמלצות?
יש שני רבדים של המלצות.
האחד, עבודת המידות הן בהכרת המידות שלך והן לעבוד על המידות כדי לקבל מישהו אחר לתוך חייך.
הרי בהכנה הזאת זה לקראת בנין בית, בנין עדי עד, ולזה אנחנו מתכוננים.
השני, ספרים שנוגעים ספציפית בזוגיות עצמה.

[1. עבודת המידות]
יש ספרים רבים על הנושא, ביניהם:
מסילת ישרים, אורחות חיים להרא"ש, תיקון מידות הנפש, אורחות צדיקים, פלא יועץ ועוד.
כמובן, יש עוד לא מעט ספרים אך זו רק הצעה.

[2. זוגיות]
מבחנית ספרים על הזוגיות עצמה יש את הספר "איש ואשה" של הרב קנוהל שבהתחלה יש לו שער שנוגע במהות של זוגיות והזוגיות עצמה.
כמו כן יש את "שכינה ביניהם" של הרב בלייכר.
תוכלי לעיין גם בספריו של הרב יוסף אליהו "סוד הנישואין" ו"מקדש החיים" של הרב דב ברקוביץ.
הספרים הללו שונים מעט מהסגנון של "...ולחתונה" של הרב קוואס.
אני מאמין שגם תוכלי למצוא דברים בתוך "חכמת נשים" של הרב ארוש (אך אני אומר את זה כהשערה כי זה ספר שמיועד לנשים שלא קראתי, אך ברור לי שהיא תחזק אותך לאור היכרות עם ספרים אחרים שלו).
כמו כן, ניתן למצוא שיעורים באתרים שונים על ידי חיפושים כגון: "זוגיות שיעור" או "זיגויות (שם הרב)" וכד´.
יש שיעורים באתר מכון מאיר, ישיבה, בנין שלם ועוד.

ברור שיש עוד לא מעט חומר.
מקווה שעל ידי הדברים נתנו לא מעט כיוון מבחינת חיפוש.
אם זה לא סגנון הספרים שאת מחפשת, זה בסדר גמור, רק נשמח לדעת ולכוון אותך על פי רוחך.
מי יתן ובעתו ובזמנו תמצאי את זיווגך, בלי הרבה קשיים, ותזכו לבנות בית נאמן בישראל מלא קדושה וטהרה.
בית שמאיר את אור ה´ בעולם.
בנין עדי עד אי"ה!
הרבה הצלחה וישר כח גדול,
נתנאל
netanelweil@gmail.com