מלחמה בבין המצרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/14 22:55 יב בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

האם כדאי לצה"ל להיכנס לרצועת עזה בתקופה זו של בין המצרים, שהרי מזלם של הגוים על העליונה?

תודה רבה ולילה שקט!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא שאת מעלה כאן מופיע במקורות ביחד לחודש אב:
בגמרא תענית כט ע"א-ע"ב: משנכנס אב ממעטים בשמחה... אמר רב פפא: הלכך, בר ישראל דאית ליה דינא בהדי נכרי – לישתמיט מיניה באב דריע מזליה, ולימצי נפשיה באדר דבריא מזליה (בן ישראל שיש לו דין עם נכרי, שישתמט ממנו באב שרע מזלו, וימציא עצמו באדר שחזק מזלו).

השולחן ערוך (אורח חיים תקנא א) פוסק כדברי רב פפא: "משנכנס אב ממעטים בשמחה, ובר ישראל דאית ליה דינא בהדי כותי לישתמיט מיניה דריע מזליה".

כפי שאת רואה מדובר כאן על חודש אב.
לכן אם המצב הנוכחי ימשך עד ר"ח אב, צריך יהיה להביא בחשבון את השיקול הזה.