מחשבה=בקשה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/14 22:48 יב בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב קרה לי משהו לאחרונה שממש מטריד אותי וגורם לי להיות עצוב נורא אני חייב את עזרתך אני ילד שקשור לדת מניח תפילין ועוד...ובזמן הבית כנסת קפצה לי מחשבה שאני חס וחלילה חוטא מחשבה שהייתי צריך להוציא מהראש ולאחר מכן ביקשתי במחשבה כנראה בלי כוונה שה' יעניש אותי על ידי כך שהוא יקח את ההישגים שלי בספורט ובתחומים שונים ועכשיו אני מפחד וירד לי כל הביטחון זה קרה לי במחשבה בראש לא באמת ביקשתי את זה במילים ועכשיו אני לא יודע מה לעשות בבקשה תענה לי!! :(

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בראש שלנו מעורבבות הרבה מחשבות, כאלה ואחרות, הרהורים טובים או רעים...
לכן אין משקל למחשבה לעצמה.
רק הדיבור או המעשה מכריעים שבחרנו במחשבה מסוימת. מפני שבדיבור או במעשה אנחנו מביאים את המחשבה אל המציאות.

התפילה, הוידוי, השבועה והנדר - כל אלו צריכים להיות בדיבור שפתיים בגלל שלמחשבה בלבד אין משקל ולא משמעות.

לכן כל עוד לא הפכת את המחשבה לבקשה שאתה מבטא אותה בשפתיים - אין לכך משקל.

מהאירוע הזה תלמד לקחים לעצמך:
1. לא להבהל ממחשבות רעות או מחשבות על חטא, להתעלם מהם ולעבור למחשבות טובות יותר.
2. לעולם לא לבקש שד' יעניש אותך. אתה תשתדל להיות טוב ולהתחרט על מעשים רעים. אתה לא צריך להזמין עונש. אתה צריך לעשות תיקון ולשפר את עצמך.