גינון טיפולי בשנת שמיטה

חדשות כיפה רבני בית הלל 10/07/14 16:00 יב בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב

אני מנהל מרכז יום שיקומי לאנשים בוגרים עם צרכים מיוחדים. המרכז נקרא 'מארג' והוא נמצא בכפר ורדים בגליל המערבי. www.maarag.org.il

אחת הפעילויות בהם אנו עוסקים היא גינון טיפולי.

מדובר על יום בשבוע בו מגיעה מדריכה שזה המקצוע שלה-גינון טיפולי. המדריכה מפעילה שתי קבוצות-האחת לאנשים היושבים על כסאות גלגלים אשר מטבע הדברים עובדים לא על הקרקע אלא על מצעים מנותקים למיניהם-אדניות עציצים וכדו'.

הקבוצה השניה מורכבת ברובה מאנשים פגועי נפש ובריאים פיזית העוסקים בטיפוח גינת ירק וצמחים נוספים.

השאלה היא האם לאור הערך הטיפולי של העבודה יש מקום להתיר בשנת השמיטה עבודות שונות שבאופן פשוט תהיינה אסורות.

כמו כן האם ישנה הגבלה כלשהיא לגבי אנשים עם כסאות גלגלים העובדים על מצעים מנותקים?

חשוב להבין שלתהליך העבודה של שתילה,זריעה,טיפול,התמודדות עם תהליכי הגדילה של הצמחים יש ערך טיפולי גדול.

אודה לתשובתכם.

בברכה

שלומי כהן

תשובה

ישנם פוסקים שהתירו תחת גג קבוע ובמצעים מנותקים. כדאי לפנות אישית על מנת לקבל הדרכה כיצד לעשות זאת.