הלכה ובטחון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/07/14 14:05 י בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

מחר (רביעי) נערכת אזכרה לסבתא של בן זוגי ועליה לקבר בשדרות, ובשבת הקרובה יש שבת אזכרה.

לאור מתחי האש לעבר שדרות והשטחים הסמוכים אני מאוד חוששת לבטחונו ומעדיפה שהוא לא ינסע, אולם הוא מתעקש שההלכה מחייבת אותו להיות נוכח במעמד זה ושאין לו אפשרות לוותר על הנסיעה.

טענתו היא שאם נגזר דיננו להיפגע, כן יהיה בלי קשר לאמצעי הזהירות בהם ננקוט, אך לעניות דעתי אסור על אדם להעמיד עצמו במצבים מסכני חיים.

מה הפתרון?

תשובה

שלום לך,

אין חובה לנסוע לאזכרה כלל.

מצוה לנסוע לשדרות בימים אלו. חיים שם עשרות אלפי משפחות עם ילדים וכל מי שמבטל את הגעתו מזיק ומוריד את רוח העם (ומו"ר הרב מרדכי אליהו זצ"ל - אמר על מי שנמנע מלנסוע מסיבות אלו דברים חריפים ביותר)

לכן תסעו ואם תהיה אזעקה תתנהגו כמנהג המקום (בד"כ שכיבה על הארץ למשך כמה דקות)

בברכה דוד לוי

אם אוכל להשתחרר מחובותי בשבת הקרובה - בלנ"ד אסע עם משפחתי לשדרות להצטרף לתפילת השבת שלהם בבתי הכנסת השונים