זוגיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/14 10:24 י בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני והחברה שלי בני 25 ו-27 ואנחנו יוצאים ביחד כבר למעלה משנה ובחודשים האחרונים התחלנו לדבר על השלב הבא בקשר.

ישנה סוגיה אחת שלא נותנת לנו מנוח והיא שאנחנו לא מצליחים למצוא פיתרון לשאלה הגדולה "איך נוכל להתקיים מבחינה כלכלית?"

שנינו לצערנו נכון לעכשיו לא מרוויחים משכורות מספיק נאות כדי שנוכל להתקיים עם בסיס כלכלי ראוי.

אנחנו חוששים שמצב זה עלול לגרום לסיום הקשר והגענו להחלטה משותפת להתייעץ עם רב בנושא.

אני אשמח לקבל את עזרתך ואקבל כל עצה שתתן לי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לי כל ידע או הכשרה להשיב טוב יותר לשאלה כזאת. אשיב לכם לפי מיטב חכמת החיים שצברתי עם השנים -אבל אין כאן אמירה תורנית - הלכתית.

אתם צריכים להחליט מה יותר חשוב לכם: ה'יחד' שלכם או רמת החיים.
מי שרוצה לגור בתל אביב ולהחזיק מכונית צריך הכנסה של רבה.
אבל מי שמוכן לגור בשדרות או בחריש או בבית שאן בדירה צנועה ולנסוע באופניים, לא צריך הכנסה גדולה כדי להתקיים.

ודאי עליכם לפעול כדי לשפר את ההכנסה שלכם, אבל ההתקדמות הכלכלית הזאת נעשית בתוך החיים המשותפים.
רוב המקצועות שיש מהם הכנסה רבה יותר מחייבים לימודים. תבדקו מה הכשרון של כל אחד מכם ובאיזה מקצוע הוא יכול להצליח יותר.
זוגות רבים מחלקים את המאמץ: אחד מבני הזוג לומד והשני מפרנס את שניהם ולאחר מכן מתחלפים.