צבא לבנות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/07/14 16:43 ט בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב.

רציתי לדעת מהו המקור לאיסור על בנות להתגייס לצבא מפני שאוסר לבת להיות משועבדת.

תודה!

תשובה

לשואל שלום רב.
אכן, הנימוק שהבאת אין לו מקור כלל.
הסיבות שבגללן אומרים שיש להעדיף שירות לאומי הן אחרות. וכשתעיין בפסקים שפרסמה הרבנות הראשית לדורותיה לרבים, תראה שנימוק זה לא מופיע, אלא נימוקים אחרים של צניעות וכו'.
יש לזכור שאצל בנים יש מצווה לצאת למלחמת מצווה. אצל בנות אין מצווה כזאת. יש צרכים לאומיים. אבל את זה ניתן לממש לא פחות טוב גם במסגרת של שירות לאומי, בלי הבעיות שיש בצבא.
בברכה
אפי קיציס