נפרדים כי צעירים-מי אמר שנחזור?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/07/14 16:07 ט בתמוז התשעד

שאלה

לפני כמה חודשים התחיל לי קשר עם מישהו שנה מעלי. שנינו דתיים שומרי מצוות ונגיעה, ובאמת היה מדהים! אחרי שהקשר כבר התחיל סיימנו אותו מהבנה שאם האהבה שלנו באמת אמיתית ואם באמת נועדנו להתחתן וכו׳ אנחנו נחזור בעתיד, כשזה אמיתי ומתאים. אבל מה שאני לא מבינה זה איך נוכל לעשות ׳עצור׳ על הקשר שלנו וללחוץ ׳פליי׳ עוד שנה שנתיים? אני כל כך אוהבת אותו ומרגישה שהאהבה שלנו בוגרת ואמיתית וכן הגיוני מאוד שנחזור בעתיד אבל מה זה העתיד? מתי זה? ואם זה יתפספס? אני כל כך מבולבלת! אשמח אם תוכל לעשות לי סדר בראש ולענות לי על שאלותיי. תודה רבה וישר כוח!!

תשובה

לשואלת היקרה שלום וברכה!
מדהים,נדיר,ענק,עצום,גדול וכל מילה רק מצמצמת את המעשה שעשיתם, הקושי הוא גדול, העמידות גם היא כזו אבל אכן-צעד מטורף..
כפי שאמרת ובצדק כדי לבנות משהו יציב אמיתי נכון ובוגר עלינו בתחילה להיות אנחנו! הרי אנו משתנים כל הזמן, גדלים מתעצמים בעיקר בתקופה הזו שבין גיל 13-20 פלוס מינוס.. כאשר אנו בקשר מחייב עם אדם אחר לא פעם זה מגביל אותנו-אנו משתנים בשבילו(לפעמים מתחזקים, לפעמים נחלשים) לפעמים אנו חוסמים את עצמנו מלנסות דברים-למענו.
ובכך אנו יוצרים נזק ועוול כפול-לעצמנו, ולאדם שאנו אוהבים כל כך.
לכן, נכון עשיתם-לעשות עצירה, עצירה שנותנת לכם לגדול, לגדול את עצמכם, להתקדם ואם אכן לאחר ששניכם תגיעו למי שאתם ובאמת את תדעי מה השאיפות האמיתיות שלך, מה חשוב לך יותר ומה פחות, במה את מאמינה באמת וכך גם הוא-תחזרו וזה יהיה הכי טבעי והכי יפה.
והיה ולא-תביני שאת מחפשת משהו אחר שמתאים לך-באמת.
אז זה לא ממש "פאוס" ו"פליי"-כי אז הכנסת את זה לשבלונה של וודאות-ושוב חסמת את עצמך..
אלא אולי יותר בכיוון של עצירה מוחלטת.
ואז או היכרות ממקום אחר-גדול יותר חדש יותר.
או המשך בחיים אם האדם שבאמת תרצי ליצור איתו את החיים שלך.
חשוב לי להדגיש כי עצם אהבתך אותו מראה שאת אדם אמיתי ולא שחקן-ולכן החסד שאתם עושים לשניכם הוא מדהים!!
מתוך האהבה בחרתם לא לחסום איש את רעהו-וזה יפה.
בהערכה עצומה!
חנן.hananb1081@gmail.com