מספר שאלות חשובות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 07/07/14 01:36 ט בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב צבי,יש לי אלייך מספר שאלות חשובות ואשמח מאוד אם תוכל לענות לי עליהם:

השאלות הם כלפי בראשית פרק ל''ב

1) בפסוקים 4-5 באיזה סגנונות דיבור יעקב משתמש ומה מטרתו?

2) מהי הודעת המלאכים בפסוק 6? ומהם שני האפשרויות לפירוש הודעה זו?

3)תוכל להסביר לי את תפילת יעקב בפרק זה? אשמח אם יהיה ציטוט

4) מהי המילה המנחה בפסוק 20 ומה משמעותה?

תשובה

1. הסגנון הוא כנוע, כדי לפייס את עשיו ולהראות לו שכביכול הברכה שברך יצחק לא התקיימה ואדרבה לא רק שיעקב אינו גביר לאחיו, אלא להפך הוא מתנהג לעשיו כאילו עשיו הוא הגביר (אדוני, עבדך..)
2. שיעקב הוא בעל ממון רב. יכול להיות הסבר מדוע הוא שולח לו מתנות, ויכול להיות הסבר מדוע אחר עד עתה אצל לבן ובמשך שנים לא יצר קשר עם עשיו, זה היה כדי לצבור ממון.
3.פסוקים י-יג. יעקב אומר שאכן הוא לא מספיק צדיק עבור כל מה שה' עשה עבורו עד עתה. הוא יצא מהארץ רק עם מקל וכיום הוא בעל משפחה גדולה ורכוש רב. ולמרות שהוא מרגיש שהקב"ה עשה עימו מעל ומעבר הוא מבקש עוד משהו שיציל אותו מיד עשיו. יעקב מזכיר שה' הבטיח לו שזרעו יהיה כחול היום וממילא הוא חייב להצילו כדי לקיים הבטחה זו...
4.גם. שציווה על כולם לומר אותו דבר כדי שעשיו יתפייס.