עלייה לקבר כיתוב על המצבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/14 13:39 ח בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

אבי נפטר לפני כשבועיים, רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע לעניין:

1. אבי לא הכיר את בת-זוגתי (לפני חתונה) באופן אישי והייתי רוצה לעלות איתה לקבר שלו לפני הקמת המצבה.

שמעתי שאסור לעלות לקבר אלא רק בימי האזכרות (30, שנה)

האם מותר באופן חד פעמי לעלות איתה לקבר, על-אף שאני בתוך ה-30?

2. האם ניתן לכתוב תאריך לועזי (רק שנים) על המצבה, בהנחה שאנו יודעים שכך הנפטר היה רוצה?

תודה מראש.

תשובה

בסד

שלם וברכת ד

1. לכתחילה אין ל רבות בעלייה לקברים. אם אין צורך מיוחד יש להמנע. אבל אם הדבר מאד חשוב אפשר להקל.
2 . תחילה יש לבדוק את מנהג המקום. אם שם נוהגים לכתוב צריך לציין זאת בסוגריים או בדרך שיהיה ניכר שאין זה הךאריך האמיתי.

בברכת התוה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ