נשים לעומת גברים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/07/14 13:17 ח בתמוז התשעד

שאלה

שלום :)

יש שאלה שמטרידה אותי: למה כל התפקידים החשובים והמצוות גדולות כמו עלייה לתורה, ציצית, תפילין, חזנות, 3 תפילות ביום וכו' הם של גברים? נכון שגם לנשים יש מצווות ייחודיות אבל בכל זאת.. למה כמעט כל הנביאים והמנהיגים היו גברים ותמיד הנשים נדחקות לשוליים..? כבר שמעתי פעם שזה כדי לא לפגוע באישה אבל זה סתם נשמע לי שטות שאומרים שהנשים הן רגישות..

ולגבי ההלכות של היום- אי אפשר לשלב קצת יותר את הנשים?

תודה רבה! וסליחה על הניסוח.. =]

תשובה

שלום לך

התפקיד הכי חשוב הוא לאשה - ללדת ילדים.
כל ילד הוא פרי של שלושה שותפים הקב"ה אביו ואמו.
האמא היא המוציאה לפועל של השותפות ואת החוויה של הבאת חיים לעולם לא יכול הגבר לא לחוות ולא להבין.

כל שאר המשימות הן טפלות ביחס למשימה זו ובעיקרן הן ´עול´ על הגברים שעלולים לאבד את עצמם (רוחנית) ללא מגבלה של מצוות מעשיות ולוח זמנים מחייב.
האשה אינה זקוקה לכל אלו ולכן אינה מחויבת במצוות שהזמן גרמן.
החיבור שלה לקב"ה הרבה יותר רוחני.

לגבי התורה והנביאים וכד´-
ראשית נזכור שמאחורי כל מנהיג (ואפילו כל נביא) נמצאת אשה שותפה מכוונת
אברהם - כל אשר תאמר אליך שרה ...
יצחק - רבקה מנהלת את הענינים
יעקב - רחל קובעת עם מי הוא יתחתן ועוד
משה - ציפורה מצילה את חייו
ועוד ...

להסביר לך טוב יותר -
השאלה היא מה שמים בחלון הראוה ומה שומרים בכספת
בנוהג שבעולם שאת הדברים היקרים שומרים בכספת.
כך גם בקדושה ארון ה´ הוא נסתר בקודש הקודשים ואיש לא רואה אותו.
שם הכהן הגדול נכנס רק פעם בשנה להתפלל על ישראל.

האשה ´שמורה בכספת´ והגבר ב´חלון הראווה´ ולכן הוא כתוב בתנ"ך והוא המלך וכד´.

העולם המערבי ממנו את מושפעת הוא עולם של החצנה. העיקר מה רואים ומה יגידו ולכן בעולם כזה את שואלת על הנציגים מחלון הראוה ולא מבינה שבעצם הן שותפות לא פחות אבל מתוך ה´כספת´.
גם בביולוגיה הקב"ה ברא את האשה כך שהמקום הנשי שלה נסתר מכל רואה ואילו הגבר מוחצן.

סיכום
לנשים התפקיד המרכזי
בהנהגה שניהם שותפים והגבר מוציא החוצה לראווה את עניני הבית (לדוגמא בפועל אברהם אבינו מגרש את ישמעאל והוא המוציא לפועל את רצון שרה)

בברכה דוד לוי