טבילה במקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/07/14 02:38 ח בתמוז התשעד

שאלה

שלום אני חטאתי בזרע לבטלה ואני רוצה ללכת לטבול במקווה אבל אף פעם לא טבלתי במקווה ואני מתבייש ואני עוד יותר מתבייש ללכת עם מישהו שאני מכיר, אני מאוד מבולבל אם כדי לי ללכת או לא, וגם אם כן אני לא יודע איך לטבול ועוד משהו מותר להתעסק בתורה (תפילין תיקונים וכדומה) גם אם חטאתי ועוד לא הלכתי למקווה? ומותר ללכת למקווה גם בימי חול? (לא רק לפני שבת)

תשובה

בסד

שלום וברכת ד

אפשר ללכת למקווה ביום חול. ויש מתירים גם בשבת. אין כל צורך לבוא עם מישהו.
היום מותר להתפלל ולעסוק בתורה גם מי שלא טבל

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ