שבת דחוף !!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/07/14 14:16 ו בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!,יש לי שלוש שאלות,

1.לפני שאימי התחתנה עם אבי היא הייתה חילונית ואחרי שהתחתנה איתו היא שומרת שבת וכשרות,אבל פתאום לאחרונה היא החלה להשתמש בטלפון בשבץ מאז המקרה האחרון ובשבת האחרונה בטעות היא שמעה בקול.הדבר הזה מרתיח אותי מפחיד אותי ומלחיץ אני לא רוצה לחלל שבת חשוב לי מאוד לשמור עליה כהלכתה בלי נדר בעז"ה מה אוכל לעשות ?.האם מותר לי ללכת לבני עקיבא בלילה בידיעה שהיא מחכה לי ערה ואולי בזמן הזה תחלל שבת באשמתי?

2.הרב ביקשתי מהורי לקנות ספוג של שבת והם לא מסכימים האם מותר לי לאכול מהאוכל שלהם הם גם מעבירים אותו לכלים שונים לפני מוצאי שבת ווזה מקודש לחול ,אמרתי להם אבל הם לא מקשיבים לי.

3.מותר לי לעשות סעודה שלשית לפני מנחה כי כשאני הולכת לבני עקיבא אחר הצהריים אני מתפללת שם מנחה ואחר כך אין לי זמן לחזור הביתה לעשות סעודה שלישית(אני גם מעדיפה להשאר שם לערבית).?

תודה רבה הר4ב וסליחה על ריבוי השאלות ושבת שלום!!!אשמח לדעת כיצד לנהוג כבר בשבת הזאת אני בלחץ ואני לא רוצה בטעות לעשות דבר שלא כהלכה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את אחראית על מה שאת עושה ולא על מה שאחרים עושים.
לכן מותר לך ללכת לבני עקיבא ואם אמא שלך משתמשת בטלפון זה לא אשמתך.
אם ההורים לא מקשיבים לך את לא יכולה לעשות יותר מכך. אסור לריב עם ההורים וצריך לשמור על אהבה ואחוה במשפחה.

ניקוי כלים שלא כהלכה לא אוסר את האוכל. לכן את יכולה לאכול.

כדי להרגיש יותר טוב, תנסי לשטוף לעצמך צלחת וסכו"ם ביד, או לקחת צלחת נקיה שלא ניקו אותה בשבת עצמה.

סעודה שלישית לפני מנחה בודאי מותר, רק צריך שהיא תהיה אחרי השעה אחת בצהרים.

את לא צריכה להיות בלחץ מכל הקשיים הללו. להורים שלך יש את הדרך שלהם ולך הדרך שלך.
את לא אחראית ולא אשמה במעשים שלהם.
כל עוד לך יש רצון טוב ואת עושה מה שאת יכולה - אין לך כל סיבה לדאוג ולהלחץ. הקב"ה רואה את הכל ויודע הכל ומעריך מאוד את ההתמודדות הקשה שלך.

בברכה!