עבודה בקיץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/07/14 14:08 ו בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב!

אני נמצאת בדילמה בשבוע האחרון, אני סטודנטית ויצאתי לחופשת קיץ.

אני מחפשת עבודה. אחרי חיפושים מצאתי מקום שרציתי אך לא הודעתי להם לפני שאני מתכוונת לעבוד שם רק לתקופה מסויימת.

החוזה שאני חותמת עליו הוא ללא התחייבות זמן וכן זה גם מה שחיפשתי בעבודה מלכתחילה.

השאלה אם כן יש צורך להודיע מה שיכול להוריד מאוד את הסיכויים שלי להשאר או פשוט לעשות את עבודתי ולהודיע פרק זמן לפני עזיבתי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם אין מהם דרישה מפורשת שאת תעבדי לזמן ארוך והם לא שואלים אותך - את לא חייבת לציין זאת.
בקיצור - אסור לשקר אבל אין חובה לגלות מראש את כל האמת בדברים שלא שואלים אותנו.

אגב, יש גם מקומות עבודה שמתנהגים כך - מגייסים עובדים ונותנים להם הרגשה שמדובר בעבודה קבועה כאשר מראש הם מתכוונים לא להעסיק אותם יותר מחודש...

ברור שמצד המידות הטובות, אם את רוצה להיות צדיקה - ראוי לומר להם את כל האמת.