א״י לעמ״י

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 02/07/14 14:29 ד בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב.

אילו טיעונים ניתן לתת על שייכות א״י לעמ״י שאינם מן התורה? ובעיקר השטחים ״שמעבר לקו הירוק״?

אני שמאמינה, אין לי ספק בכך. אבל מה ניתן לומר לחילוני שאינו מאמין או לגוי שאינו מאמין? הרי מבחינה משפטית אנו זכאים רק לגבולות 67 שניתנו לנו בהכרזת העצמאות..

פעמים רבות אני מוצאת את עצמי מגמגמת לנוכח השאלה ומנסה

למצוא תשובה הולמת ללא הצלחה.

תשובה

בכל העולם עולים טענות של קשר הסטורי למקום. זאת הטענה של הסרבים למשל בקוסובו.
מבחינה משפטית מעמד יהודה ושומרון נתון במחלוקת. ועדת לוי סברה שמבחינה משפטית לא מדובר על שטחים כבושים.
בכל מקרה הויכוח שיש להתמקד בו האם יש סיכוי בכל לשלום עם הערבים שחיים בארץ ישראל. אני חושב שאדם ריאלי שאינו בעל הזיות לא יכול להתעלם ממה שקרה בשנים האחרונות שנתנו לפלסטינים לשלוט בכל מיני מקומות בארץ.