תספורת גיל 3

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 02/07/14 09:00 ד בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב

בני יהיה בן 3 בכ"ו בתמוז.

עד היום לא סיפרתי אותו (גזרתי לו רק את הפוני כי הפריע לו)

האם החלאקה תקף מבחינתנו?

במידה וכן מתי מותר לי לערוך את החלאקה? אני מבינה שביום הולדת שלו זה ימים אסורים?

האם מותר להקדים מכיוון שלילד יש שיער ממש ארוך וקשה לי המחשבה שבימים החמים האלו יצטרך עדיין להסתובב עם האורך הזה של השיער.

הוא לא מוכן לאסוף את השיער

איפה ניתן לערוך את התספורת? את מי אפשר להזמין?

יש מקומות שיכולים לעזור לנו בניהול התפילות שמקובלות?

אני לא דתייה אבל שומרת על דברים מסויימים ורוצה לקיים זאת כמו שצריך.

תודה מראש

תשובה

אין כלל הלכות בזה. בעיקרון הרעיון המרכזי הוא לספר אותו בגיל שהוא מבין כדי לחנכו למצוות פאת הראש, שאסור להסתפר בלי להשאיר פאות. אם הוא מבין זאת כבר עכשיו אין סיבה לחכות. הממוצע הוא שגיל 3 הוא גיל ההבנה.
אין תפילות וכו'.