מסגרת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 02/07/14 07:11 ד בתמוז התשעד

שאלה

בוקר טוב כבוד הרב!

אני לא יודעת עד כמה תוכל לעזור לי, אך עדיין אשאל, בתקווה שאולי כן יהיה בידך התשובה...

אני מתלבטת מאוד לאיזה בית ספר לרשום את ילדיי.2 בתי ספר הם "דתי ממלכתי", כאשר 1 הוא ברמה לימודית טיפה יותר חלשה והוא קרוב לבית וכך מבחינה החברתית יהיו חברים וגם יספיקו לשלל חוגים. ובית ספר 2 הוא טיפה יותר חזק, אך יש נסיעות (של שעה לכל כיוון), מבחינה החברתית אין ילדים שגרים באזור שבו אנו גרים, וגם מגיעים סחוטים אחרי נסיעה ואין כוח ללכת להעשרה נוספת, כמו חוגים.

בבית ספר ה-2 יש תלמידים חילוניים שהם יהודים ממוצא רוסי, כאשר מטרת הבית ספר להחזיר את הילדים וההורים בתשובה ובבית ספר ה 1 יש אוכלוסייה מעורבת (גם דתיים וגם חילוניים וגם מבחינת עדות, יש את שלל העדות והמוצאים).

חשוב לציין שה' בירך אותי! ונתן לי ילד 1 - מחונן , 2 - מצטיינת (ממצע ציוניה 98), ו - 3 ציירת (ציוריה נמצאים בגלריה), אך היא ברמה (יחסית לאחים) נמוכה במיקצת ... ואין בכוונתי להפריד בינהם בין בתי ספר...גילאים: בת 8 ותאומים בן ובת בני 6.

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

הייתי הולך על בית ספר 1. אי אפשר לעשות זאת לילדים שעת נסיעה לכל כיוון, וניתוק מהחברה הטבעית. מצד שני להיות עם יד על הדופק ולהיות מעורב בבית הספר למשל בועד ההורים כדי להשפיע.