צניעות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/07/14 23:42 ג בתמוז התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

ברצוני לדעת למה לנשים אסור ללבוש בגד אדום? הרי מה שחשוב זה הגיזרה של הבגד וצניעותו ולא הצבעו...

למה אורך השרוולים צריך לעבור את המרפק? בגד עם שרוול קצר לא מספיק?

ומה הסיבה שלנשים אסור לשיר בפומבי?

תודה מראש

תשובה

שלום לך

[דיני הצניעות]
כוללים הרבה חלקים לרבות דיבור התנהגות קניות וכד'
שאלותייך מתמקדות בחלק מאד קטן [צניעות לבוש האשה]

בענין זה יש שני סוגים עיקריים -
א. מה שהקב"ה בתורה (או חכמים לאחריו) אסר.
כאן אין שום שיקול דעת אישי או ציבורי.
ב. מה שאסור לפי המקום והחברה בו את מסתובבת - זה משתנה במקומות השונים.

לפיכך -
גיזרת הבגד ולעיתים קרובות גם סוג הצבע כגון זוהר וכד' שייכים לסוג השני
בגד אדום נאסר כבר בגמרא במקומות שונים (גם לא שרוכים אדומים) ונפסק בשולחן ערוך ולכן אין לנו בכך שיקול דעת - הוא שייך לסוג הראשון.

כך גם המרפק (ומה שבין המרפק לפרק היד שייך לסוג השני)
וכך גם קול אשה - שאסור לגבר לשמוע לא בפומבי ולא בצנעה

להסבר נוסף -
האשה היא האוצר היקר שבבריאה - היא מביאה חיים לעולם.
השאלה היא מה שמים בחלון הראוה ומה שומרים בכספת.
בנוהג שבעולם שאת הדברים היקרים שומרים בכספת.
כך גם בקדושה ארון ה´ הוא נסתר בקודש הקודשים ואיש לא רואה אותו.
שם הכהן הגדול נכנס רק פעם בשנה להתפלל על ישראל.

האשה ´שמורה בכספת´ והגבר ב´חלון הראווה´.
כך ניתן להסביר את דיני צניעות הלבוש השונים ביניהם.

העולם המערבי ממנו את מושפעת הוא עולם של החצנה. העיקר מה רואים ומה יגידו ולכן בעולם כזה את שואלת על האשה מדוע איננה מוצגת בחלון הראווה
גם בביולוגיה הקב"ה ברא את האשה כך שהמקום הנשי שלה נסתר מכל רואה ואילו הגבר מוחצן.

בברכה דוד לוי
לשאלות נוספות ניתן להתקשר אלי 098987548