התפרקות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/14 21:39 ג בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד...

איך הקב"ה הסכים לדבר כזה נורא לקרות? ועוד אחרי כ"כ הרבה תפילות ותחינות...אחרי כזה חיבור גדול בעם... אני מרגיש הסתר פנים גדול מאוד. לפי הבנתי...אף אחד לא יכול באמת לענות על השאלה למה...

אולי השאלה הנכונה היא: איך אפשר להמשיך ולקיים "עם הנצח לא מפחד","גם זו לטובה"? איך אפשר להמשיך??? איך אפשר לעבור משברים כאלו באופן כללי? אני בצער גדול מכל זה...

שנזכה לגאולה קרובה ולבשורות טובות.

ותודה על ההיענות הקרובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בשעת משבר, חשוב מאוד לשתף בקשיים שמעיקים עלינו.
עשית זאת כאן בפניה שלך אלינו, בכך שאתה מספר על הקושי הגדול שלך, על הרגשת השבר והאכזבה.

הקב"ה ממקומו הנשגב יודע את טוהר לבך, כאבא שמבין את מצוקת בנו האהוב.

אתה צודק, אנחנו בהסתר פנים - הסתר זה לא התחיל היום, זה הסתר מכאיב ומייסר, עם קרבנות קשים ודם יהודי שנשפך. ההסתר התחיל בתחילת ימי בית שני שעה שפסקה הנבואה בעולם.
זו בדיוק משמעות האמירה: 'עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה' - גם אם הדרך ארוכה ויש בה אבדנים קשים אנחנו לא מפחדים מפני שאנחנו בטוחים שהקב"ה מוביל אותנו בדרך הארוכה:
היוונים ניסו להרחיקנו מאמונתנו בגזרות קשות,
הרומאים החריבו את מקדשנו,
הנוצרים טבחו בנו,
המוסלמים השפילו אותנו,
הספרדים גרשו אותנו,
הרוסים פרעו בנו,
הנאצים השמידו אותנו,
אחרי אלפיים שנות רדיפה, שני רוצחים של החמס לא יעצרו אותנו בדרך הארוכה שלנו.

המטרה של הטרור - להצליח באמצעות רצח נתעב של שלשה נערים תמימים לפגוע ברוחו ובכוחו של עם שלם.

האם נעניק להם את הניצחון הזה?

התשובה שלנו לטרור היא להסתלק מרפיון וחולשה ולומר שגם אם יצליחו לרצוח שלשים יהודים, אפילו שלש מאות, ושלושת אלפים, ואפילו שלשים אלף יהודים - אנחנו לא נרתע.
למרות הכאב הנורא נמשיך בגבורה בדרכנו.

אגב - רצח של שלשים אלף יהודים היתה התפוקה של יום וחצי באושוויץ...