הרב קוק

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 01/07/14 14:11 ג בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

במה שכתב הרב קוק זצ"ל שחכמים לא מוציאים סכלות אלא מוסיפים חכמה וכו' צדיקים לא מוציאים רשעות אלא מוסיפים צדקות וכו',אין לכאורה התייחסות ל'סור מרע' אלא רק ל'ועשה טוב'. הרי הרמח"ל כותב שצריך להיות קודם כל ב'סור מרע'?

אולי הפירוש של הפסוק הוא סור מרע או עשה טוב(כלומר,ו' במובן של או),ואם כן,זה סותר את דברי הרמח"ל.

תודה רבה.

תשובה

אין קשר בין דברי הרב קוק למה ששאלת. הרב קוק דיבר על שהצדיקים הטהורים לא קובלים על הרשעה אלא מוסיפים טוב. כלומר צדיק מהצד במה ישקיע את מרצו. כמובן שהאדם הרע עצמו צריך להתחיל בסור מרע