מעשר כספים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/14 11:14 ג בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב.

אני סטודנטית. ובנוסף עובדת פעמיים בשבוע אחרי הלימודים.

רציתי לשאול לגבי מעשר כספים.

האם משנה כמה כסף אני מרוויחה כדי להחליט אם אני מחוייבת במעשר? (אני מרוויחה בחודש בין 1500-2500 ש"ח)

בנוסף. האם כאשר מחשבים מעשר יש לחשב ישר משכר הנטו או שמפחיתים קודם הוצאות שוטפות. (במקרה שלי לדוגמא- הוצאות בריאות רבות שיש לי כל חודש, וכן נסיעות וכו.)

תודה מראש.

ורד.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד הדין מחשבים מהשכר נטו - עשרה אחוז.
אם יש קשיים כלכליים יש אפשרות להקל - ראוי לשם כך להתייעץ עם רב באופן אישי ולספר על הקשיים.