צניעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/07/14 10:30 ג בתמוז התשעד

שאלה

שלום לכבוד הרב!

לאחרונה חברתי ואני החלטנו לעשות השתדלות ולהתחזק בצניעות. כשניגשנו ללמוד את העניין ולהבין מה באמת מתבקש מאיתנו לא ידענו מהיכן להתחיל ומה נכון לנו עקב ריבוי הדעות.

אשמח לדעת היכן ניתן ללמוד את הלכות ציעות באופן מסודר.

מה המקורות הראשונים שבהם מפורטות ההלכות והאם מוזכרות הלכות בקיצור שולחן ערוך?

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עדיף ללמוד בספר שמוקדש לעניין זה בו מרוכזות כל ההלכות ומקורותיהן.
אני זוכר כרגע שני ספרים:
הרב שמואל כץ - קדושים תהיו
הרב אליקים אלינסון - האישה והמצוות (כרך על צניעות).
חשוב ללמוד מרב שמכיר את הסגנון הדתי לאומי. מפני שבציבור החרדי יש נורמות אחרות.