החטופים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/14 21:11 ב בתמוז התשעד

שאלה

כרגע , לאחר שנודע על מציאת גופות החטופים יש אצלי ובסביבה שלי שאלה: מה עושים עכשיו???

זה לא איפה היה הקב"ה או למה התפילות לא עזרו. זה שאלה מתוך כאב עצום והבנה שצריך להתקדם בחיים הלאה ולעשות תשובה. אז מה אפשר לעשות? מה תיקון המידות שצריך לעשות?

תודה מראש , כבוד הרב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נוכחנו כיצד מתוך הכאב והייסורים מתחזקת האחווה והאחדות בעם.
הדאגה והבשורה הנוראה חיזקו וגישרו על כל הפערים: חרדים וחילוניים - ימניים ופחות ימניים, כולם חשו את שותפות הגורל של העם היושב בציון.

התיקון שלנו הוא לשמור ולפעול ברוח הזאת כל הזמן.
לא לדרוש את אהבת ישראל מאחרים אלא בעקר מעצמנו, בכל העצמה.
כנגד כל קטרוג שעולה בלבנו נגד מישהו מישראל, לזכור את השעות הקשות הללו ומכוחן להרבות סנגוריה ואהבת ישראל ללא חשבונות.