הפרעה בזוגיות לאחר לידה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/14 13:00 ב בתמוז התשעד

שאלה

שלום.

אשתי ילדה לפני כ4 חודשים ומאז ועד היום החיי אישות שלנו נפגעה מזה רבות.

בעיקר מצד החשק של אשתי.

יש לציין שהיא עברה לידה קשה ואני מבין את המצב שהיא עברה טראומה קשה ואין

לי שום טענות אליה חלילה על הפגיעה באישות.

אלא נפגעה בזה גם המצב האינטימי שלנו מזה .וזה מה שמפריע לי וזה מוציא לי את החשק לפעמים להגיע הביתה בערב מרוב תיסכול

והבעיה שאני לא יודע איך לומר לה את זה...

אשמח לעזרה.תודה

תשובה

שלום וברכה

אני מכיר היטב ומבין היטב את המצוקה שאתה כותב עליה.
זו תופעה שכיחה לאחר לידה. בדרך כלל היא עוברת עם הזמן; לעתים היא נוכחת בחיי הזוג לאורך זמן.
העזרה הראשונה העיקרית שאני יכול לעסוק בה בהקשר זה היא רק לעודד אתכם לדבר על הנושא. לא בטענות, לא בויכוחים, לא בהאשמות. אלא בדרך שבה את מקשיב למה שהיא מתארת, מציע דרך מסוימת להתמודדות, שואל אותה האם זה מתאים לה, וכן הלאה. עד שתמצאו.
ואם צריך איש מקצוע לסייע בעניין בתיווך או בטיפול – אדרבא.
הנושא חשוב דיו כדי להשקיע בו. גם רצון; גם זמן; גם כסף.
ומתוך כך – תזכו בעזרת ד' לחיים טובים.

כל טוב וברכה