כיצד מגדירים מטרת קשר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/06/14 12:10 ב בתמוז התשעד

שאלה

שלום,

אני מדריכה באחת מתנועות הנוער ונוצר קשר עם אחד הבוגרים

בתחילה הקשר היה אחת לשבוע,קשר טלפוני,שהתחיל בדיבור על הסניף ומשם גלש לנושאים לא פחות חושבים וערכיים.

הוא בשיבה,ממש קרוב לגיוס ואני מתחילה שירות לאומי ושנינו שומרים נגיעה..מזה כבר חצי שנה אנחנו מדברים רק כשאנחנו נפגשים באירועים של הסניף או בשבת אחר התפילה וכשאנחנו מדברים אנחנו מדברים המון...בעבר עלה העניין שיש מחשבה לעתיד אך זה היה ממזמן ומאז לא היה דיבור על זה...אני לא רוצה שנדבר המון עם אין מחשבה לעתיד,או שתהיה צפיית שווא..מה עליי לעשות?לחכות ולראות?לשאול?האם זה בככלל כדאי להיות בקשר עכשיו?תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המחשבה שלך נכונה מאוד.
מותר לצעירה בגילך להכיר צעירים למטרות חתונה. גם את הבחור הזה.
בהחלט אפשר שזה הזיווג שלך מן השמים.
יש הצדקה מלאה להמשיך להכיר אותו יותר ברצינות מתוך כוונה לבדוק אפשרות של חתונה.
אם תגיעו להחלטה להתחתן, אפשר בעוד מספר חודשים להתארס ובסוף השנה להתחתן.

את צריכה להבהיר באופן טבעי ופשוט שאין לך כוונה לקיים קשר סתמי עם בחור.
את לא צריכה 'להלחיץ' אותו אבל להסביר לו שמבחינתך הקשר יכול להמשך בטבעיות מתוך הבנה שהוא בא כדי ששניכם תבררו את ההתאמה ביניכם.

בהצלחה!