צבא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/06/14 12:38 כט בסיון התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

מה המצב הראוי? האם ראוי שכל בחורי ישראל יתגייסו או שיהיו "אלף למטה אלף למטה"? ראיתי שכתב הרב אליעזר מלמד שליט"א שבחור שלא מתגייס מבזה בכך את הפסוקים שהוא קורה וההלכות שהוא לומד על מלחמות ישראל וכו'

אבל לעומת זאת ראייתי שכתב הרב מרדכי אליהו זצ"ל והרב עובדיה יוסף זצ"ל ובטח עוד רבנים שצריך שיהיו לומדי תורה וכו'.

בנוסף,שמעתי רב שאומר שצריך שיהיה 50% לומדי תורה ו50% חיילים בצבא.

האם כבוד הרב יכול להסביר לי את העניין הזה?

תודה רבה.

תשובה

שלום לך

כולם צודקים והדברים כתובים בספר מסילת ישרים לרמח"ל - למד זאת שם.

כל יהודי צריך כל ימי חייו לעבוד את ה' בכל דבר שהוא עושה.
לכל אחד תפקיד אחר בעולם ואם יהודי עושה תפקיד שאינו שלו הרי הוא מועל בתפקידו ואולי גם גוזל את חברו. כך אסור ללוי לעבודת עבודת כהן ולא לכהן עבודת לוי ואפילו לוי שתפקידו להיות משורר והוא שוער הוא חייב על כך מיתה.

עיקר הקושי הוא לכל אדם להבין את תפקידו בעולמו.

יש מי שתפקידו להיות לוחם ויש מי שתפקידו להיות לומד ויש מי שתפקידו לעסוק בהבאת הגאולה על ידי הגדלת העם וכד'.

בדרך אגב - זה נכון בכל הבריאה כולה -
בגוף האדם האם הלב שימלא תפקיד הרגל יביא אדם לבריאות ?
האם בתזמורת בה הפסנתרן יקח בידו קלרינט תנגן ?
האם בצבא התצפיתן ירצה להיות צנחן - האם הוא ימלא את תפקידו.

לכן כל שאלתך מיותרת - כל אחד יעשה תפקידו ובעם ישראל צריך את כל התפקידים כולם ובלבד שכולם יעשו לשם שמיים.

בהצלחה דוד לוי