גזל במשחק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/06/14 15:42 כח בסיון התשעד

שאלה

שלום הרב,

לאחרונה ברוך ה' התחלתי להתחזק בעניין הגזל במחשב (קניין רוחני).

שיחקתי היום בטלפון במשחק שהורדתי אך פתאום ברגע התפתיתי וגזלתי משהו במשחק. מיד לאחר כך, שהבנתי מה עשיתי, מחקתי מהר את המשחק ואת התוכנה שעושה את הגזל ולא השתמשתי בכלום ממה שפרצתי, למרות שהגנבה, לצערי, כבר נעשתה. אני עכשיו ברגשות אשם גדולים מאוד, ולא יודע מה לעשות. אין לי דרך להחזיר את הכסף כי זה 180 ש"ח ואבי לא יסיכים לי.

מה לעשות????

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם לא השתמשת ולא נהנתה מהמשחק שהורדת נראה לי שאין בכך שום גנבה.
אם לא השתמשת במשחק ולא נהנתה ממנו אתה לא חייב לשלם עבור המשחק - התשלום הוא עבור שימוש והנאה במשחק.
כמו מישהו שמוריד שיר באופן לא חוקי אבל מיד מוחק אותו ולא שומע אותו, אפילו לא פעם אחת.
אין בכך גנבה, מפני שהאתר לא ניזוק ממה שאתה עושה. אתה לא נהנה ממה שגנבתה - אתה מוחק ולא לוקח שום דבר להנאתך.